Meten is weten

QUINTIC BIOMECHANICS VIDEO analyse

De ruiter video-analyse is een objectieve controle van je rijtechniek die geanalyseerd wordt aan de hand van slow motion-videobeelden en de Quintic Biomechanics Software. De video-analyse is diepgaand en voor velen een confronterende eye-opener. Dankzij deze bewustwording kan een positief groeiproces plaatsvinden.

Hoe werkt het?

Je krijgt een speciaal trainingsjasje aan met lijnen op de rug en armen, waardoor een compensatoire houding onmiddellijk visueel duidelijker wordt. Je paard en zadel krijgen markeerders op belangrijke anatomische punten. Een reeks van rijbewegingen wordt gefilmd. Dit kan gaan van eenvoudigweg stap, draf en galop, tot meer technische oefeningen zoals galopwissels, piaffe, passage. Ook voor springruiters kan er een analyse gemaakt worden over de springtechniek van zowel ruiter als paard.

Tijdens de analyse krijg je onmiddellijk feedback en tips om je houding te verbeteren. Je houding wordt gecorrigeerd en je voert verschillende oefeningen uit om je bewust te maken van je houding en houdingscorrectie. Je krijgt als het ware een zitles met focus op jouw specifiek houdingspatroon.

Na het rijden bekijken we samen de beelden in slow motion. Daar evalueren we zowel de houding van de ruiter, alsook de balans en het bewegingspatroon van het paard. Milde kreupelheid evenals een fout passend zadel wordt onmiddellijk duidelijk in de slow motion beelden.  Je houdingspatroon en asymmetrie wordt gedocumenteerd in een gebruiksvriendelijk verslag. Je krijgt de bewerkte foto’s mee op een USB stick. Dit verslag is heel handig om samen te bekijken met je trainer, fysio, osteopaat, hoefsmid, zadelpasser of dierenarts. Ben je volop in training of start je met een revalidatie traject? Het effect van je trainingsschema, behandeling van osteopaat, hoefsmid en/of dierenarts kan objectief geëvalueerd en gemeten worden bij een tweede analyse.

Let op! Bij deze video analyse wordt er geen oefenprogramma opgemaakt. Hiervoor onderga je eerst een diepgaande bewegingsscreening. Dit kan in de studio of tijdens een bereden ruiter symmetrie analyse.

In een notendop

Duur: 1u30

Kostprijs: €140

Locatie: bij jou op stal

De tarieven zijn incl. 21% BTW en exclusief km vergoeding. Alle rekeningen zijn te betalen op de dag van de consultatie, dit kan ook met bancontact. Indien gewenst kan een factuur opgemaakt worden.

Maak een afspraak