Before you can control your horse, you have to control yourself

LES HOUDING & ZIT TE PAARD

Tijdens de Equiphys zitlessen te paard wordt er volledig aandacht gegeven aan je verticale balans, je houding en symmetrie alsook de coördinatie van je bewegingen. Dit gebeurt volledig vanuit biomechanisch standpunt. Deze lessen zijn geen dressuurlessen en vervangen dus niet je doordeweekse lessen met je vaste trainer. De zitlessen van Equiphys zijn een waardevolle aanvulling op je bestaande training die ervoor zorgen dat je sneller vooruitgang boekt met je trainer. Er wordt louter rekening gehouden met de juiste houding van de ruiter. Door de ruiter juist te plaatsen en de bewegingen goed te synchroniseren ontstaat er een correcte balans van het paard. Vaak zien we dat de paarden vanzelf beter bewegen zodra de ruiter juist zit en de controle om het paard ‘te dragen’ loslaat.

De training te paard kan je volgen nadat je eerst een ruiter screening hebt ondergaan in de studio, of een ruiter analyse op je paard.

Wij hechten veel waarde aan de Equiphys ruiter screening omdat er veel compensatie mechanismen bestaan tussen paard, zadel en ruiter. Deze screening helpt ons te differentiëren van waar de compensatie ontstaat. Ruiter & paard zijn twee lichamen die elk asymmetrisch zijn en waarvan symmetrie, balans en coördinatie in de beweging vereist zijn om goed te kunnen presteren. Door deze asymmetrie ontstaan compensatie bewegingen waarvan wij ons als ruiter soms niet bewust zijn. Komt daar nog bij dat het zadel tussen de ruiter en het paard ligt en alle krachten en compensatie bewegingen opvangt, waardoor het scheef of uit balans gaat liggen. Daarom is het belangrijk om zowel de ruiter, het paard en het zadel los van elkaar te analyseren vooraleer we de ruiter te paard als team in het geheel beoordelen.

Hoe werkt het?

Met de symmetrie en verticale balans training te paard wordt je bewust van je eigen compensatie patroon en leer je aan te voelen welk effect jouw symmetrie en verticale balans heeft op je paard. Vaak denken we dat we recht zitten, maar de realiteit kan er heel anders uitzien. Met behulp van onze ruiter training te paard train je jezelf van onbewust naar bewust. Door te ‘zien’ en te leren voelen hoe je lichaam beweegt krijg je inzicht in je houding en zit. Zo verbeter je je rijprestaties en blijft je paard pijnvrij. Aan de hand de Franklin ballen, Equibands en verticale balans training leer je hoe je eigen lichaam kan in zetten om beter met je paard te communiceren en zo beter je paard recht te richten. Equiphys gebruikt visualisatietools zoals het trainingsjasjes en markeerders op je paard om een duidelijk en objectief beeld van de situatie te verkrijgen. Meten is weten!

In een notendop

Duur sessie: 45min

Kostprijs: €60

Locatie: Bij jou op stal

Wat: Houding en zitles te paard

Voorwaarde: Boek eerst een ruiter screening in de studio of een ruiter symmetrie analyse te paard

De tarieven zijn incl. 21% BTW en exclusief km vergoeding. Alle rekeningen zijn te betalen op de dag van de consultatie, dit kan ook met bancontact. Indien gewenst kan een factuur opgemaakt worden

Maak een afspraak