Your core is the core of our business

RUITER BEWEGINGSSCREENING

De ruiter trainingen beginnen altijd met een ruiterscreening en het “kalibreren” of “rechtrichten” van de ruiter. De Equiphys ruiterscreening is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde testmethode die speciaal voor ruiters is ontworpen en bestaat uit een intake gesprek, een biomechanische screening van je lichaam en ruiter specifieke functionele testen. Via deze testmethode worden de werkpunten van de ruiter duidelijk in kaart gebracht. Aan de hand van de resultaten stellen wij een doelgerichte en persoonlijk trainingsprogramma op. Alle meet- en trainingsgegevens worden vastgelegd in een database voor objectieve evaluatie en controle van je vooruitgang. Ontdekken we iets waar meer aandacht aan moet besteed worden, zoals bijvoorbeeld een scoliose of platvoet, en heb je extra ondersteuning nodig van podologie, kinesitherapie, osteopathie of andere medische testen, dan bespreken we dit met jou.

bewegingsscreening banner

Hoe werkt het?

Voor de eerste sessie hebben wij een filmpje nodig van jou op je paard met duidelijke beelden van stap, draf en galop. Film zowel van de zijkant als van de achterkant en best op een rechte lijn. Zorg dat paard en ruiter duidelijk van dichtbij zichtbaar zijn. Stuur de beelden op een paar dagen vóór je afspraak. De intake start met een gesprek waarmee wij een plan opmaken om je te helpen om jouw persoonlijke doelen en wensen zo goed mogelijk te realiseren. Daarna onderga je functionele testen en wordt jouw persoonlijk biomechanisch dossier opgemaakt. Jouw resultaten en werkpunten worden besproken. Je krijgt je eerste oefeningen en er wordt een persoonlijk traject besproken. Jouw oefeningen kan je op elk moment herbekijken op je eigen smartphone dankzij de gratis te downloaden app. Na deze eerste screening kan je starten met ruitertraining of lessen te paard.

Hoe verloopt de screening?

Ontdek je optimale ruiterhouding en coördinatieINTAKE GESPREK

intake tekst

BEWEGINGSSCREENING

screeningtekst

COACHINGSTRAJECT

coachingtekst

In een notendop

Duur sessie: 1u30

Kostprijs: €85

Locatie: in onze studio

Voor onze volledige prijslijst klik hier.

Wat: Intake gesprek, functionele testen, ruiter kalibratie, oefenschema met gratis app, initiatie op Toto Jr

De tarieven zijn incl. 21% BTW en exclusief km vergoeding. Alle rekeningen zijn te betalen op de dag van de consultatie, dit kan ook met bancontact. Indien gewenst kan een factuur opgemaakt worden.

Maak een afspraak