Een gezonde rug

DE FLEXCHAIR

Met de flexchair train je jezelf van onbewust naar bewust. De flexchair is een hypermobiele kruk met een sensor die verbonden is met een biofeedbacksysteem. Je stuurt de kruk door bewegingen te maken vanuit je zit. Op een TV scherm zie en voel je tegelijkertijd wat je met je balans doet terwijl je je zitbeenknobbels in verschillende richtingen stuurt. Kan je je zitbeenknobbels evengoed naar links en naar rechts sturen? Kan je je bekkenkanteling goed uitvoeren of verlies je je balans? Door te zien en te voelen wat je met je zit en balans doet, krijg je meer inzicht over hoe je met je paard communiceert. “Aha” momenten zijn gegarandeerd!

De flexchair geeft ons heel veel informatie over jouw coördinatie en compensatiemechanismen, alsook over hoe snel je “zit” vermoeid wordt en je je coördinatie verliest waardoor je dan meer met je handen gaat gaan rijden of begint te compenseren met andere delen van je lichaam. Met deze informatie kunnen wij een effectiever oefenschema voor jou opstellen en jij kan meteen aan de slag op je paard met wat je “gevoeld” hebt op de stoel.

De flexchair is onmisbaar voor zowel voor de amateur als voor de professionele ruiter. Het is een uniek fitnesstoestel voor je zit met biofeedbacksysteem!