Your core is the core of our business

RUITER BEWEGINGSCOACHING

De ruiter bewegingscoaching kan je starten nadat je eerst een bewegingsscreening hebt ondergaan. Wij hechten veel belang aan deze eerste screening. Meten is weten, zo haal je het beste uit je training. Aan de hand van je resultaten stellen wij een gepersonaliseerd doelgericht en efficiënt trainingsplan op.

Na de screening kan je starten met je gepersonaliseerde ruitertraining. Voor een optimaal resultaat raden we je aan om het gehele coachingstraject van 10 sessies te volgen. Meer info hieromtrent vind je verder op deze pagina. Je kan ook losse sessies per uur boeken. Kom je van ver? Plan dan 2 of 3 uur na elkaar in voor een volledige analyse en work-out. De ruitertraining gaat door in de studio en is zonder paard. Wil je graag trainen op je eigen paard? Dat kan ook. Lees meer hierover op de pagina training te paard. De inhoud van jouw persoonlijke ruitertraining wordt opgemaakt rekening houdende met je eigen wensen en doelen, alsook met de resultaten van je ruiter screening. De sessies bestaan uit een mix van onze tools: zitles op Toto Jr, Equipilates oefeningen, Pilates op de refomer, herbalanceren van de spierkettingen dmv ruitersportkinesitherapie, oefeningen met de Franklin ballen, zitlessen op jouw eigen paard en rompstabiliteitstraining op de Flexchair. De prijzen vind je in de notendop en zijn identiek voor alle tools.

bewegingscoaching

Coachingstraject

HET 10 STAPPENPLAN TOT EEN GOEDE HOUDING

Pas als je lichaam zijn volledig natuurlijke mobiliteit kan benutten, wordt paardrijden leuk en kunnen jij en je paard pijnvrij en met plezier presteren.

Goed paardrijden start met de bewuste controle en bewegingsvrijheid van het ruiterlichaam. Hiervoor gebruiken wij in ons coachingstraject een 10 stappenplan, 10 sessies lopende over 3 maanden. Eenmaal je zelf in balans bent kan je het paardenlichaam controleren, sturen en trainen.

Of je nu ambities hebt om Olympisch kampioen te worden of gewoon pijnvrij in balans met je paard te rijden, met het EquiPhys coachingstraject leer je bewust de juiste bewegingspatronen te gebruiken en herwin je bewegingsvrijheid.

shema bewegingscoaching

Onze tools om het beste uit jezelf te halen

MEER INFO OVER ONZE TRAININGSMETHODES

In een notendop

Duur losse sessie: 60min

Kostprijs: €60

Locatie: in onze studio

Wat: gepersonaliseerde & ruiterspecifieke training bestaande uit een mix van zitlessen op Toto Jr de bewegingsimulator, Equipilates, Flexchair training

Voor onze volledige prijslijst klik hier.
De tarieven zijn incl. 21% BTW en exclusief km vergoeding. Alle rekeningen zijn te betalen op de dag van de consultatie, dit kan ook met bancontact. Indien gewenst kan een factuur opgemaakt worden.

Maak een afspraak