Investeer in de gezondheid van uw paard

EQUIPHYS UW PARTNER VOOR EEN ZADEL OP MAAT

Op zoek naar een nieuw zadel? Dan is Equiphys je ideale partner voor een zadel op maat.

Alle zadels worden orthopedisch aangemeten, en dit niet enkel voor het paard, maar ook voor de lichaamsbouw van de ruiter. Elk ruiterlichaam is uniek, evenals jouw paard. Past het zadel niet voor jouw lichaam, dan zal je moeite hebben met het vinden van je natuurlijke balans en zodoende je paard in zijn beweging belemmeren.

Joëlle is kinesitherapeute gespecialiseerd in de ruiterbiomechanica en stelt hoge eisen aan de zadels die ze verkoopt. Vandaar dat het aantal aangeboden merken uit een beperkte selectie bestaat.

De focus ligt op zadels van een hoge kwaliteit die tevens wetenschappelijk onderbouwd zijn om de ruiter in een goede verticale balans te positioneren. Want het zadel bepaalt nu eenmaal hoe je zit. De mix van biomechanische kennis en praktijkervaring van Equiphys is het ideale vertrekpunt om een goede houding en balans te bereiken.

Equiphys garandeert je een gespecialiseerde en professionele service na verkoop ondersteund door sportfysiotherapeutische begeleiding. Het zadel wordt niet enkel orthopedisch aangemeten, ook het paard en de evolutie van zijn bespiering en prestaties worden fysiotherapeutisch opgevolgd.

nieuw-zadel

Een zadel draagt bij aan het welzijn van je paard. Besparen op een zadel is een valse besparing. Je paard wordt er het slachtoffer van en je zult je uitgaven aan dierenarts en osteopaat zien oplopen.

 

Albion zadels

ErgoX2 of Sweden

fairfax zadelsn

Albion

albionAlbion zadels zijn eersteklas Engelse zadels en n° 1 wereldleider in de UK. Het unieke ontwerp en de engineering van de Albion boom onderscheidt dit zadel van andere zadelmerken. Ontdek hier de zadels van Albion.

Albion, zadels op maat, zijn gedurende 30 jaar ontwikkeld door Paul en Sherry Belton tot wat ze nu zijn, één van werelds toonaangevende zadelmerken. Professionele dressuurruiters over de hele wereld rijden op een Albion zadel (Hans Peter Minderhoud, Laura Tomlinson, Emile Faurie, William Fox-Pitt).

De Albion zadelbomen worden door Albion zelf ontworpen en “in huis” met de hand geproduceerd. Dit gebeurt volgens de hoogste Britse kwaliteitsstandaard. Hierdoor kan Albion een heel breed assortiment maatwerk aanbieden, wat hen een voorsprong geeft op veel andere leveranciers die hun zadelbomen vaak standaard aankopen bij een zadelboom fabrikant.

Uniek en typerend voor Albion zijn de Adjusta tree en Platinum boom. De Adjusta tree is een verstelbare voorboom, waardoor de boommaat aangepast kan worden. De Platinum heeft een verwisselbare voorboom, hierdoor kan een andere boommaat in het zadel worden geplaatst.

De Albion boom is vervaardigd van hout en verstevigd met verenstaal. Hierdoor worden de bewegingen van het paard beter doorgegeven aan de ruiter. De kussens zijn gevuld met echte schapenwol en zijn gemakkelijk aanpasbaar.

De zadels van Albion kenmerken zich door hun goede pasvorm en comfortabele zit, die garant staan voor veel rijplezier en optimale rijprestatie.

ErgoX2 of Sweden

ergoX2logoWij zijn heel fier om dit merk in België te kunnen introduceren. Na jarenlang zoeken naar de juiste balans voor paard en ruiter hebben we eindelijk het missende stukje van de puzzel gevonden. Lees meer over dit merk op de pagina ErgoX2 the core activator.

Ergonomie is de kern van het concept van ErgoX2. Het zadel werd ontworpen in samenwerking met fysiotherapeuten. Voor elke ruiter wordt een bekkenscan opgenomen, de zadels worden op maat gemaakt voor het bekkentype van de ruiter, er bestaan meer dan 9 verschillende bekken types. Ontdek hier de zadels van ErgoX2 of Sweden.

Het ontwerp van het zadel is gebaseerd op de moderne wetenschappelijke onderzoeken in de biomechanica van paard & ruiter.
De zit van het zadel is ontworpen naar de anatomie en morfologie van het bekken.

De ruiter wordt in verticale balans geplaats, daar waar het core mechanisme van de ruiter reflexmatig geactiveerd wordt, en dit helpt het paard vanuit zijn eigen balanscentrum te bewegen. Een paard dat gereden wordt dmv zijn eigen centraal besturingssysteem is gemakklijker recht te richten. Je krijgt een betere doorvloeing van het paard waardoor de ruiter nog beter kan doorzitten.

ErgoX2 of Sweden ontwikkelt zadels die een goede houding en balans bevorderen, dit resulteert in een verhoogde duurzaamheid van de gezondheid en prestaties van zowel paard als ruiter.

ErgoX2 maakt zadels voor alle soorten en types van paarden en ruiters. Zowel voor de amateur als voor de professioneel. Elke ruiter heeft er baat bij om juist te zitten. En dit vooral vanaf de eerste les te paard. Zo voorkom je een foute rijhouding, compensatiegedrag, evenals problemen bij het paard.

Fairfax

fairfaxFairfax zadels zijn ontworpen door professionals voor professionals.

Ontdek hier het zadel aanbod van Fairfax.

Het team achter deze zadels combineerde in het ontwerp de expertise van internationaal rijdende ruiters, zadelpas inzichten en technische onderzoeksmethodes zoals het Novel zadeldruk meetsysteem. Het aanpasbare kopijzer is een van de vele aanpassingsmogelijkheden welke een professionele zadelpasser kan gebruiken om de pasvorm voor elk individueel paard te bereiken. De perfecte pasvorm is verzekerd met een speciaal voor dit doel ontworpen boom. Deze is verstelbaar door middel van 7 breedte-opties, in halve breedte maten. De boom is gemaakt van hoogwaardig polymeer, wat de boom tegelijk duurzaam en licht van gewicht maakt.

Uitgebalanceerde panelen met een breed draagvlak zorgen voor gelijkmatige verdeling van het gewicht over de rug van het paard, terwijl het comfort van het paard verzekerd wordt met 100% Britse wol. Daarnaast kunnen de singesltoten aangepast worden aan de eisen van het paard met het unieke ‘tripe-billet-system’.

Fairfax zadels zijn gemaakt met het zachtste kalfsleder van Engelse kwaliteit.

Equiphys zalpasdienst

REPORTAGE GEMAAKT DOOR HIPPO TV

In een notendop

Oriëntatieconsult voor het passen van nieuwe zadels

Duur sessie: 2u

Kostprijs bij aankoop van een zadel: €95

Kostprijs bij niet aankoop van een zadel: €120

Locatie: bij jou op stal

Voor een overzicht van de volledige prijslijst klik hier.

De tarieven zijn incl. 21% BTW en exclusief km vergoeding. Alle rekeningen zijn te betalen op de dag van de consultatie, dit kan ook met bancontact. Indien gewenst kan een factuur opgemaakt worden.

Maak een afspraak