Zadelpas voor paard én ruiter

ERGONOMIE & ZADELPAS

Het is alom geweten dat een slecht passend zadel pijn en blessures veroorzaakt. Maar wist jij ook dat jouw zadel ervoor kan zorgen dat jij een foute ruiterhouding hebt?

Een zadel dat ergonomsich past voor de ruiter plaatst de ruiter in verticale balans, dit zonder pijn of ongemak te veroorzaken. Is dit niet het geval, dan vecht jouw lichaam tegen het zadel en de zwaartekracht in, om toch maar de bewegingen van het paard goed op te vangen en te sturen.

Dit lukt nooit als je in een stoelzit zit, of als je zadel je achter de beweging van het paard plaatst. Bij Equiphys brengen we het zadelpassen tot een hoger niveau en doorbreken we die vicieuze cirkel.

Met ergonomisch zadelpassen plaatsen wij de ruiter in verticale balans, daar waar het core mechanisme van de ruiter reflexmatig geactiveerd wordt door het centraal zenuwstelsel. Dit helpt het paard vanuit zijn eigen balanscentrum te bewegen.

Een paard dat gereden wordt dmv zijn eigen centraal besturingssysteem is gemakkelijker recht te richten. Je krijgt een betere doorvloeing van het paard waardoor de ruiter nog beter kan doorzitten.

You’ve tried the rest, now try the best!

ONZE GESPECIALISEERDE ZADELPAS DIENSTEN

Past je zadel niet meer of wil je een jaarlijkse zadelpascontrole? Hieronder vind je meer info & prijzen over ons klassiek zadelpasconsult.

Gaat je zadel na elke pasbeurt toch weer scheef liggen? Komt dit door jouw paard of door jou? Dan is een zadelpas sessie op Toto Jr ideaal voor jou.

Je hebt moeite met het behouden van de juiste houding in jouw zadel, ondervindt pijn of ongemak, dan is een bekkenscan aangewezen.

Met ErgoX2 the core activator doorbreken wij het traditioneel systeem van zadelpassen. Ontdek dit revolutionair zadel!  Het eerste ergonomisch zadel dat zich 100% focust op de lichaamsbouw van de ruiter.