Meten is weten

WEAK LINK ANALYSE

weak link banner

 

ASYMMETRIE & COMPENSATIE

Ruiter & paard hebben allebei een lichaam dat asymmetrisch is. Door deze asymmetrie ontstaan compensatie bewegingen waarvan wij ons als ruiter soms niet bewust zijn. Het paard compenseert voor de houding van de ruiter, en de ruiter compenseert op zijn beurt voor de natuurlijke scheefheid van het paard. Hier bovenop spelen de zwaartekracht en de centrifugale kracht ook een grote rol. Het zadel ligt tussenin de ruiter en het paard. Hierdoor vangt het zadel alle krachten en compensatiebewegingen van zowel paard als ruiter op, waardoor het scheef of uit balans gaat liggen.

DE DRIE SCHAKELS


Er zijn hier drie elementen die samen één geheel vormen: paard, zadel en ruiter. Om de samenwerking van dit geheel effectief te kunnen beoordelen is het noodzakelijk elk mechanisme apart te analyseren om zo te bepalen welk element de zwakste schakel is. Dan komt de vraag: is de zwakste schakel het symptoom of de oorzaak van het probleem?

DE OORZAAK


Om daarop een antwoord te geven is het belangrijk om zowel de ruiter, het paard en het zadel los van elkaar te analyseren vooraleer we het trio als eenheid kunnen beoordelen. Oplossingen die zich focussen op enkel het behandelen van het symptoom zijn gedoemd tot falen en zijn de oorzaak van veel chronische problemen. Symmetrie, balans en coördinatie in de beweging van zowel paard als ruiter zijn een basis vereiste om pijnvrij en langdurig te kunnen presteren. De drie zijn met elkaar verbonden en enkel het paard, of het zadel, behandelen neemt de oorzaak niet weg. Het is hier niet een kwestie van of, of, of … maar van en, en, en.

Hoe werkt het?

STAPPENPLANweak link onderzoek paard blok

weak link onderzoek zadel blok

weak link ruiter blok

In een notendop

Duur sessie: 2u

Kostprijs: €160

Locatie: bij jou op stal

Voor een overzicht van de volledige prijslijst klik hier.

De tarieven zijn incl. 21% BTW en exclusief km vergoeding. Alle rekeningen zijn te betalen op de dag van de consultatie, dit kan ook met bankcontact. Indien gewenst kan een factuur opgemaakt worden.

 

Maak een afspraak